Thursday, March 11, 2010

Earth Hour 2010 - Saya Suka Gelap... Slrppp...



Slrppp???? Eh, silap... Itu kalo Bubur Pulut Gelap, barulah slrppppp... Ini pasal bergelap untuk menyokong kempen Earth Hour 2010. Yeaaaa... For this year, Earth Hour will be happen on 27th March 2010 @ 8.30pm. Mari sokong ramai2. Untuk langkah pertama, sila sign in di Earth Hour website. Ramai2 sign up untuk menyatakan sokongan kepada program ini. Yok sign...

Eh, x sign lagi??? G sign up skang... Erm, 27 haribulan. Maknanya 2 minggu lagi. Erm, nak kena wat apa masa EH nih? Owh, sonang je, sila matikan lampu selama sejam pada tanggal jam 8.30pm 27 hb mac tuh. Ehh, matikan lampu je? Kalo nak matikan alat2 elektrik yg lain pun xpe. Seperti kipas, tv, peti ais, jam dinding... Hiks... Objektif EH ni nak kurangkan penggunaan elektrik selama sejam itu. Cuba bayangkan, kalo satu dunia, iaitu berbilion2 org kurangkan penggunaan selama sejam. Banyak wooo dapat jimat.

Harap2, dengan sedikit sumbangan dari kita ini, dapat memberikan kehidupan yang lebih baik utk generasi anak2 kita. Tapi kan.....

...


...


...


...




AF 8 da start. Rasanya 27hb tu da start AF. Waaaa, camna nih. Nak kena tutup tv sejam. Huhh, tak dapat lah nak tgk org nyanyi2. Takpe, buka tv gaks, volume paling kemut, pastu fade kan kaler. Guna elektrik sket kalo camtu??????

Mood:~Menuju punchaaakkkkkkkkkkkk~

1 comment:

para said...

jimat sikit letrik..hehe tp takut jugak...

klau kita je bergelap,jiran tak bergelap rasa macam x seronok jgk..hehe