Sunday, May 23, 2010

Final AF8 yang mengujakan... :)

Tadaaaaa... Camna lah nak jadi blogger yang bagus dan baik, asik on off publish post... Hiks... Al-maklumlah, selaku manusia yang berhormon dan beremosi, sangat selalu hormon mengarahkan emosi supaya menjadi tidak stabil... So, bila emosi berkucar kacir, pembelogan pun berkucar kacir sekali... Dan bila pembelogan berkucar kacir, makin berkurangan lah nombor2 di bahagian pelawat itu... Kesimpulan yang mudah, anda malas, anda x de peminat... Hiks... :)

Dalam pada itu, banyak juga benda yang dilakukan... Melancong bersama keluarga terchenta di Langkawi-Penang... Melepak di umah dengan gembira kerana adik2 ada di rumah... Menonton cerita seram sehingga-menjerit-sorang2-ketika-yang-lain-senyap... Yang terbaru, menjerit2 di konsert final AF8... Wah, walaupun x minat nak tgk AF, konsert final tetap pergi... Kutuk berbakul2, hujung2 g konsert final... Thanks to Azwa for those free ticket... Siap ada tiket VIP, namun x leh digunakan sebab ada dua sahaja... So, terpaksa bg tiket VIP tu pada akak yg jaga kaunter Brands... :p

Jely, Topek, Wawa, Ika, Mas dan kawannya... Zul senang snap2 pic sambil malu2... :)

Kamilah yang menjerit2 di lower tier bhgan tengah tuh... Sore Ika jerit "konfirrrmmmm menanggg......" ketika Shahir sedang di komen, ai jerit "Ah Bennnnn" <--- tersalah nama plak sokong penyanyi cina Brands itu, sore Zul jerit "Adiraaaaaaa...." dalam nada yang sangat tinggi dan nyaring namun tetap flawless... Yeaa, kamilah yang terjerit2 cam kanak2 riang di dalam stadium Putra itu... Hiks...

Apa2 pun congrats Shahir menang... Sangat beruntung dia kan???? Antara coret corat di AF 8 itu...

~ Kenapa masa Adira nyanyi lagu baru itu, x de koir yang mengiringi??? Rasanya lebih vasttt kalo ada koir... Namun, Shahir juga yang bertuah dapat koir sekali kan... :)

~ Maulana sangat jazzy lah kamu... Sore sangat sesuai... Terbayang kamu adalah anak yang dilahirkan oleh Atilia bila dia berkahwin dengan Sean Ghazi... :p Tapi, sekali imbas, pergerakan kamu lebih kurang sama gan pergerakan PakNil dalam persembahan dia... So kamu adalah jazz+aznil = jazznil style... :p

~Daus sangat bersungguh2 buat persembahan... Agak risau tgk dia lompat sana-sini... Namun, lutut kamu sangat kuat yer... Teruskan lompat2... Kalo skang kita da ada en Superman yang suka slide-buka-baju-libas2-rambut masa nyanyi, kamu teruskan dengan nyanyi-lompat-chicky kamu yer... Suka Daus... :) Tak sangka ye dpt no 3... Tak sia2 tekan2 hp...

~Iwan, kamu ensem... Fullstop...

~Sila ikuti kata2 PakNil, berterima kasih kepada Afundi Masuk... Tapi sore kamu memang sangat mencairkan pendengar2 di dalam stadium, sehingga ai pun turut terjerit2 tanpa sebab... Gud Job dear... :)

~Errr, saya tak suka sangat lah pd abg GengBasSekolah yang menghiburkan kami semasa commercial break... Abg itu suka jerit2... :)

Itu dia... Cerita pasal AF8... Apa2 pun, sonok g tgk konsert live... Sangat mengujakan... Erm... Nak cite pasal g Langkawi plak..... Tapi...




Esok2 la yer...
Jom ikut ai g Langkawi...

mood:~da start guna label... :)

6 comments:

ardinihumaira said...

bestnyerrrr... cokolat banyak kat langkawi.. hohooo :) hepi2 tau

tujuhhariseminggu said...

@dini: da abis coklat nye.. gumuks da.. :p

my name is... said...

nak DAIM

tujuhhariseminggu said...

@adeib: nak DAIM??? nanti i check dlm peti es, ada lagi x?

along_ika said...

wah ally.. pegi nonton final AF gitu.. aku minat shahir, boleyy?? suka giler bila tau dia juara.. aku layan af ms konsert last sebelum final, bila dah tahu shahir tu ex-saujana.. hoho..

tujuhhariseminggu said...

ika: owh... sib baik ko kat dublin kan... kalo x, abih kredit anto sms nih... afundi... :)