Lets follow...

Friday, October 31, 2008

Meh Makan Makan - HotPot Cafe Damansara Damai

HotPot Cafe @ Damansara Damai. Semalam, jalan2 di area Damansara Damai searching for dinner's place. Asyik mamak jer. Muka pun dah ala2 macam mamak sket2. Tgh jalan2, ternampak plak kedai nih. Macam best jer, apa lagi meh makan-makan.

Signature dish kat kedai ni ; asam pedas ngan gulai lemak cili padi. Wow, pedas2 belaka. Ku pesan gulai lemak daging salai, ezwan plak amik asam pedas ikan kembung. Pergh... gulai lemak cili api tu. Menyengat. Sedap beb. Kalo buat cili mulut org pun best. Dah lama x rasa gulai lemak camni. Selalunya, lemak je lebih, pedasnyer kureng. Tapi kat sini, menyengat sampai ke telinga.

Gulai lemak cili padi daging salai RM 6.50

Asam pedas ikan kembung RM 5.50

Ha, ni ezwan nyer. Tapi ku yang banyak hirup kuahnye. Ehehehhe. Tgk ezwan cam x kisah jer. Erm, sedap gak. Taklah menyengat cam gulai tadi. Tapi cukup rasanya. Masamnyer, pedasnyer. Sodap, mak mertua lalu pun x perasan. Yelah, camna nak perasan, mak mertua pun x der lagi. Muehehhehee. Then, for desert...

Apple crumble with vanilla ice cream RM 3.80

Nice combination of microwave-hot apple crumble with slightly-chilled of vanilla ice cream. Makin ramailah bilangan lemak2 di tubuhku ini. Yehaaa, kena g jogging pas nih. Lepas jogging, singgah kedai ni balik, pesan satu lagi. Uhhuhuhuuu.. Best g kedai ni, n harganya pun murah gak.

Meh Makan Makan meter: ***

4 comments:

Anggerik_putih said...

oic!! kat ner ni??? masa den dok damai xdak plak ampak kedai ni??? area mana ek???

tujuhhariseminggu said...

erm....
kat belakang perodua showroom...
baru 3 bulan bukak katanya..
;)

Hariz said...

salam 7 hari seminggu, nak tanya if ada number kedai ni. kalau ade boleh mintak? nak book utk berbuka. huhu..

Anonymous said...

setiap ahad mlm ada performance liveband kat sini. persembahan dr otai2 liveband kl. owner kafe ni pon mmg otai liveband. before this mereka pernah jemput blues geng dtg buat performance. mmg gempak! sambil makan dapat layan liveband hebat punya!