Monday, May 14, 2012

schawal wedding–so suweeettt

ello semua. pekaba? sihat? camna hari2 yang lalu? semoga kita semua ceria ye. *wah, seperti kata-kata di ceramah motivasi. keh3. ok, mari layan pic masa wedding schawal. seperti biasa, bidikan gambar adalah dari BB saya yang hanya 3.2 MP dan berbateri uzur. Huhuhu.

schawal 1

akad nikah diadakan di Pullman Putrajaya. tidak disangka2, di hujung2 putrajaya, ada hotel yang besau nih. sangat klasik ye hotel ini. seperti semua maklum, patutnya ada live telecast dari astro, tapi tak ada. sebab2 teknikal ye. baru berangan2 nak lalu lalang kat depan kamera, supaya sorotan kelak. ha3. lihat scha di atas itu bersama ibu dan adik beliau. kurus ye adik beliau itu.

schawal 2

seperti biasa, pelaminan yang indah ini khas direka oleh Flora Etc. vavavoom. nak tgk pic yang lagi meletop. sila ke blog Flora Etc. sila sila sila. silakan terpegun. berangan2 nak kawen secantek itu, namun dengan budget yang ada, mungkin dapat sepasu bunga dan kain alas pelamin je. ha3.

dengan sekali lafaz, sahlah scha menjadi milik awal. uih, lancar sungguh. baju nikah saiful baharim kot, dan baju utk majlis merenjis direka oleh rizman ruzaini. santek kaler ijau tu.

schawal 3

ahaaa, gift utk guest. utk guest ye, bukan pekerja2. jadi, snap pic je lah, x dpt pun. hek3. sponsored by bateel, if I not mistaken. tapi, dgt kelas itu pic. couture gitu. ooo, disamping ini, guest juga dpt sponsored gift by avon, parfum gitu.

schawal 4

ini pelamin di PICC. inspired by giuliano and dior katanya. tu yg ada reben2 besau. couture x? haa, sila sekali lagi ke blog Flora Etc utk pic yang woww weee yer. pergh, kalau kena ngan lighting yang best, vavavomm terus pelaminan itu. terus terasa ingin nak kawen.

schawal 5

sweetheart table, errr, kalau tak silap. meja utk santapan raja sehari. selalu duk ramai2, sebelah vip, makan pun malu2. ni, duk dua org je, suap2 sket. lagi romantis gitu. takyah lah  nak cover sgt. ngap2 berdua je. nampak tak himpunan hiasan bunga2 segar itu. yaa, bunga2 itu diletak atas dasar dan berobjektifkan sorok2 muka utk perlahapan yang bergitu berkesan. hu3.

schawal 6

sangatlah teruja dengan gubahan bunga segar yang ada. terasa di dalam taman teman. *terus menari2 di keliling dewan berlatarbelakangkan lagu di taman teman tokti. malam tu ada persembahan by atilia, sheila amzah, alyah n salamiah hassan. sangat kecik ye cik atilia. sepertilah gergasi bila berdiri sebelah beliau. gojes sungguh beliau.

schawal 7

barisan usherette yang begitu berdedikasi. me, topek, kak meen, loofa. yang xde dlm pic adalah oman n our kapla, encik khalid. kenapa pic mereka tiada? sebab mereka amat berdedikasi, dan xde masa nak snap2 pic. gitu ye kawan2.

overall, majlis kali ni sgt best, dan kali ni dpt lah pengalaman bagaimana nak handle press nih. agak sukar ye nak handle mereka yang agak feeling2 diva nih. nak marah kang masuk paper. tak marah, kang x leh nak buat keje plak.

schawal 8

yeaaa, dpt gak amik pic ngan pengantin. di ujung2 majlis. sangat suka ngan schawal. sebaab diorang sgt sempoi. dan sangat terharu, bila team kitorang turun ke bawah, selepas selesai semuanya, schawal n the geng tepuk tgn ramai2, n congrats weols. owhhh, spt I plak yang artis. ha3. leff u lah schawal. muah muah muah. cepat2 dpt baby yer. baby baby baby ooooo *sambil libas2 rambut gaya jastinbibir.

ooo, last friday dpt tq note from schawal

schawal 9 note

suweeet kan mereka. congrats schawal. semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat. gambar2 santek ada di Flora’s blog. silalah ke sana yer.

mood:~congrats~

No comments: