Friday, November 15, 2013

Propwall Penang–Info Perumahan di Penang.

Assalamualaikum semua. Update pasal Langkawi x settle lagi. Nanti ye kawan2. Hari ni kita nak bercerita tentang Propwall Penang. Tetiba nak jenguk property kat Penang. Eh, kenapa? Nak pindah ke sana ke? Tet tenenet tenet.

image

Agak2 tak reti atau tak tau pasal sejarah mengenai perumahan di Penang, meh baca sikit pasal Penang kat Propwall Penang. Eh, baru tahu, jambatan baru dah nak siap tahun depan. Wow, senang lah nak ke Penang dengan cepat. Kot2 jammed kat 1st bridge, kita guna 2nd bridge.

image

Amboi, kemain mencanak2 harga psf utk condominium. Haa, kepada yang berangan nak duk kondo, tingkat lapanbelas ada balkoni menghadap laut, silalah bersedia dengan kenaikan harga yang begitu menawan hati ini. Eh, tapi harga psf utk landed houses cam turun je. Jom, sambar satu *check balance akaun bank yang kadang2 tinggal baki minimum je ^_^

image

OK, dah check balance tadi, ada 3.2 juta. Boleh lah beli sebiji kat Krystal Garden, Bukit Jambul. Ada 4 bilik tidur. Camna tahu? Cuba tgk ikon kecil kat belah kanan tu. Ada pic katil pastu tulis no 4. Bukan bermaksud kita perlulah tidur berempat di atas katil. Maksudnya ada 4 bilik tidur.

Tiada cash juta2 seperti saya? Jangan risau. Kita boleh buat kira-kira ringkas dengan menggunakan virtual kalkulator. Bolehlah bajet, berapa nak kena bayar sebulan. Kot2 cukup2 je gaji, takyahlah beli yang juta2, beli yang puluh2 ribu pun boleh gak.

image

Ada gak tabs untuk sesi Q&A. Boleh lah tanya berkenaan dengan property di board ini. Janganlah pulak g tanya pasal carian jodoh pula. Mampu tanya soalan ‘How safe is Penang Island?’. Kemain, tapi jangan risau ada pihak yang akan cuba jawab sebaiknya.

image

Haaa, berderet2 ko perumahan di pesisir pantai. Nampak dalam map, mcm dekat2 je rumah2 tu. Rasa cam org kat tepi pulau tu boleh hai hai org yang stay kat pinggir seberang prai. Hehehhe. Dengan taburan perumahan ini, boleh kita tau lokasi mana yang hot. Kot2 yang suka tempat happening, g lah cari kat area yang packed tu. Yang suka kedamaian alam semesta beburung berkicauan, pilihlah area yang tenang sikit.

Apa lagi, kepada mereka yang nak cari property di Penang, jangan segan jangan silu, mehlah jejenguk Propwall Penang. Bolehlah bajet2 sikit. Taklah kena tipu2 ke. Takpun, boleh lah start hitung2 kemampuan diri. Oh, tentang baki di akaun bank itu, baru perasan ia bukanlah RM 3.2 juta, ia hanyalah IDR 3.2 juta. Bolehlah buat bayar bulan2. ^_^

mood:~Propwall Penang memudahkan anda yooo~

1 comment:

Muad MZ said...

Penang Property Boleh. But KL property too expensive!