Monday, August 18, 2008

Kalau saya jadi doktor....?

Malam-malam anda pastinya tidak akan sama lagi dengan siaran siri drama terbaru, Ampang Medikal di ntv7, setiap Khamis, jam 8.30 hingga 9.30 malam, mulai 21 Ogos ini! Drama urban ini mengisahkan pahit manis gerbang kehidupan golongan doktor pakar yang berjuang untuk memastikan pesakit masing-masing mendapat rawatan terbaik di Ampang Medikal.

Erm... Mesti bestkan. Best kot...? (wah, statement berani mati... larikkkkk..) Do not expect too much lah. Mesti ada yang compare ngan Grey's Anatomy ke, Private Practice ker. Support Malaysia's drama. Merdeka..... tetiba.

Sebenarnya nak cerita pasal jadi doktor ni. Penat weh. Kawan baik ku ada kat Hospital Tunku Ampuan Afzan, Kuantan sebagai doktor pelatih kat sana. Bangga gak ada kawan jadi doktor nih. Hermph hermphhhhh. Tapi, nak bagitau, seorang doktor mesti seharusnya kuat mental dan fizikal. Macam2 diorang kena tempuh. Dahlah belajar susah gila, keja pun boleh kira tough gak.

Sehari keje dari kul 8 sampai 5 ptg. Itu kira on paper lah. Tapi, selalunya lebih ah. Kalau hari tu kena on call, sambung sampai 7 pagi keesokannya. Pas tu sambung keje balik kul 8 pagi hari yang sama. Rest 1 jam jer. Sambung sampai kul 5 ptg balik. Uhuiii, bayangkan. Dengan karenah pesakit yang macam2, kena marahlah, kena tengking lah. Bayangkanlah semua...

Memang tough gila. Respect spring lah ngan semua yang bergelar doktor. Special "spring" to my beloved friend: Mohd Shafiq Hassan. Cayalah... Cayang ko. Kitorang suma cayang ko gaks.

mood:~sayangilah doktor anda.....~

3 comments:

pinky angel said...

saya tak mahu menjadi doktor mak saya kata nnti ramai patient mati kalau saya jd doktor. hehe

tujuhhariseminggu said...

muehehehhee...
:D

Eureka! said...

Hi tujuhhariseminggu,

Why not, datang ke screenings Ampang Medikal.You will be watching it before the Malaysian audience!!! Datanglah. Below are the details...RSVP to me at 0122989394. Can also invite your other blogger friends.

You are invited to an exclusive screening of Ampang Medikal, the latest urban drama to premier on Your Feel Good Channel.



DATE : Wednesday, 20 August 2008

TIME : 2.00 p.m.

VENUE: Royale Bintang, The Curve









Directed by the award winning Keith Chong (http://www.nichefilms.com.my/profile.html), the 13-episode series is set to TX Thursdays, 8.30-9.30pm starting 21 August. The series introduces Rusdiana Rusdi (also known as Diana, currently host of ntv7’s Whoa!) as the main role of houseman, Dr Siti, who does her housemanship at Ampang Medikal together with Dr Melissa (Julia Ziegler), Sui Chen (Chelsia Ng) and Dr Rajesh (Jag Dave Singh). Along with Diana, other main actors are Azhar Sulaiman (plays neurologist Dr Amir), Ngasrizal Ngasri (as Dr Idris) and Aliyah Lee aka Vee (as cardiologist Dr Maznah). The story revolves around the struggles of the doctors at Ampang Medikal, their personal triumphs and losses, and challenges in their professional lives. Narrated by main character, Diana (Dr Siti), the series is set to provide viewers a riveting drama series, with various subplots to keep them glued to the screen and wanting to know more. A joint production between Primeworks Studios and Niche Films Sdn Bhd.



Pls RSVP to me, and for more info don’t hesitate to give me a buzz. Thanks!