Wednesday, January 30, 2013

Tanah Tinggi Cameron pula yeop ^_^

Assalamualaikum semua. Kabare? Waras? Taikmu keras??? *keh3, lawak masa zaman sekolah muda mudi dolu dolu. Nampaknya, tahun 2013 dimulakan dengan aktiviti berkaitan tanah tinggi. Hari tu ke Broga Hill, kali ni ke Cameron Highlands (CH) pula. Hurm, mungkinkah tahun ini akan menjadi lebih tinggi dan tinggi ke angkasa? In Shaa Allah.

CH 01

Ahli rombongan keluarga inchek Mislan. Sufi, Dilla, Diha, Yaya Iwan, Ahan. Inchek Mislan dan umi serta Jijah tak join dari Klang, mereka dari Guar Chempedak. Ketemu di CH terus. Oh, trip kali ini lebih bermakna kerana warga Kastam dapat bonus setengah bulan. Yeay ^_^

CH 04

Sempat pose di pasar malam Brinchang. Hujan pula di ptg itu. Bertambah sejuk. Terpaksa lah berbungkus2. Gila apakah saya ke CH tanpa bawa baju sejuk mahupun sweater? Ber t-shirt sahaja. Ko ingat ko lahir kat Birmingham *hai, OP. Bershopping sayur-sayuran di pasar malam ni. Beli bagai nak rak, tapi bila ntah nak makan nya.

CH 07

“Haaa, amik pic kat sini, bior nampak building ni” kata inchek Mislan bersungguh utk promote apartment ni. Kami stay kat betul2 atas Petronas pasar malam Brinchang. Crown Imperial Court Apartment. Besau yer. Ada 3 bedrooms, 2 toilets. Katil ada 4. Muatlah utk kami ber 8 + 2. Selesa. Harganya lebih kurang RM300. Kalau nak no phone, sila tinggalkan message. Kena tanya inchek Mislan, lupa nak mintak no phone kat abah. He3.

CH 12

Dilla, Sufi dan baby comel dlm perut. Due bulan 3. Yeay, dpt anak buah lagi.

CH 13

Ahan.

CH 14

Diha, Iwan dan Yaya. Cembeng je Yaya, naik labuh pipi tu. Hu3. Bila dah kenyang, gelak2 sampai ke Tapah dengarnya.

CH 16

Saya!!! Wow, sungguh eksotik kaktus yang melata itu. ^_^

CH 22

Yaya in da house. Menggunakan kecomelannya utk minta didukung. Ala2 kucing dalam cerita Shrek, gunakan kecomelan mata yang besar itu.

CH 27

Yeay, barisan anak dan menantu inchek Mislan dan umi, pasangan warga Kastam yang girang kerana bonus setengah bulan itu. Psss, bukan setakat Dilla due bulan 3 nih, umi pula due bulan 6/7. Woww, bertambah2 baby di umah nanti. Dapat anak buah, dapat adik.

CH 36

Bersempit-sempitan di hujung bangunan utk bergambar berlatarbelakangkan ladang teh. Himpit jangan tak himpit.

CH 37

Gambar senget beramai-ramai. Tak tau kenapa senget semua. Mungkin nak make sure masing-masing masuk dlm pic. Yang hujung tu main boling ke apa? Yaya, seperti biasa dilambung-lambung oleh mamanya.

CH

Alhamdulillah, trip kali ni berjalan dengan lancar. Takdelah apa2 yang tak diingini berlaku. Moga-moga, dimurahkan rezeki, dapatlah pergi bercuti ke tempat lain. Ke Kelantan ke, or ke Legoland. Hurm, menarik juga.

mood:~lega dapat bercuti lagi…~

1 comment:

Anonymous said...

Salam..boleh minta contact no utk apt ni? mamasuri@yahoo.com.my....tq