Monday, November 16, 2009

Rounding...??? Buka kita yang suruh pun???

Terjumpa resit semasa mengemas2 buku. Resit g Ikea tapi beli mentol ngan bakul sampah je. Paper-waste basket untuk RM 2.80. Murah gila... Rembat sampai dua, warna itam ngan merah. Tapi x tau nak letak kat mana... Ehehheee...

Belek punya belek, ternampak plak perkataan "Rounding Adj". Wahahhahaa... Tetiba gelak kan... Hiks3... Ada story pasal rounding nih <--- ampun Linda Martopo... Sebenarnya rounding ni utk genapkan bil since 1 cent coin was no longer used. Tapi...

~kejadian di kala makan ngan Linda kat Bukit tinggi, Klang~

L: Jelyyy, tgk la resit nih, dia ada charge for rounding... Uih???
Me: Memang la... Kan rou <--- erk, x sempat nak abihkan kata2...
L: Kalo sorang dia charge 2-3 sen, kalo 100 org da berapa diorang dapat??? Tipu la...
Me: U... Roundi <--- x sempat nak abihkan lagi nih, marah tul Linda nih...
L: Lagipun, bukan kita yang suh diorang round2 restoran nih. Da memang keje diorang...
Me: Linda!!!! Rounding tu bukan upah diorang round2 restoran...
L: Abih tuh...????
Me: ~gelak gelak sampai dua minggu...~

mood:~maap Lenda..., wahahhaaaa... sambung gelak...~

4 comments:

si "rounding"-er said...

u mmg kentutttttttttttt...
menciikkkkkkkkkkkkkk....letakla bkn nama sebenarrrr....
ibuuuuuuuu...maluuuuuu...
hwaaaaaaaaaaa....LOL!

kak ayu said...

haha..linda martopo..kenapa begitu?
round2 kedai...hahaha.. gile kelaka statement..miss u both.. lama x jumpa

tujuhhariseminggu said...

si roundinger: ehhehe... ala... i x letak nama penuh pun... hiks3...

Kak Ayu: Ni x berenti gelak lagi nih.... muahahahha..

si "rounding"-er said...

kk ayu:miss u sgt la Dr ayu-wanna b.. ^_^

7hari1mggu:akan ku kenang hingga hujung nyawa kisah ini..hikhik..ttibe tergelak guling2 sndri bleh??!dush!