Wednesday, January 11, 2012

Beary Best! by A Beary Good Hostel

A  Beary Best by A Beary Good Hostel
16 & 18 Upper Cross Street Singapore 058331
bestreservations@abearygoodhostel.com

BearyBest4

entri kali ni khas utk Beary Best Hostel… kot2 ada yang nak ke Spore ke… leh lah stay kat hostel nih… feeling2 backpacker la sket2… yelah, kadang2, bila kita travel ke satu2 tempat, balik hostel hanya utk tdo je… seharian merewang ke tpt2 menarik…

BearyBest1

comel! boleh beli kacang kat sini… lama x jumpa benda camni…

BearyBest2

short note dr mereka yang pernah ke Beary Best… tapi kami lupa plak nak tempek nota kaki kat sini… takpe, next time kalo singgah hostel ni lagi, tulis note dua kali… hu3…

BearyBest3

ruang tamu di Beary Best… boleh lepak2 di sini, sambil tgk movie ke, main PS2 ke, ataupun gussip2 sebelum g merewang… selalunya, ini adalah tpt meeting merancang perjalanan… nak naik bas apa? MRT station mana? kat sini gak tpt utk bfast…

BearyBest6

ok, ada empat netbook utk kegunaan kita secara percuma… ooo, wifi pun ada… google maps adalah teman rapat para backpackers… survey the shortest distance… nak update2 kat fb pun bleh… maklumlah, hpone xde wifi… hu…

BearyBest7

iye, kita boleh bercuti sambil melakukan senaman… at least adalah mendaki tangga setiap hari… kurus sket lah…

BearyBest8

bilik kami… kat sini ada variasi bilik… kalau nak semua pompuan bleh, nak mix dorm pun ada… kalo stay kat girls dorm, ada toilet kat dalam dorm, so x yah lah lari2 ke toilet luar… kitorang stay kat mixdorm, so toilet di luar… spt di asrama dahulu kala…

BearyBest9

satu bilik ada 4 katil double decker… so, kalo pergi lapan org, bleh jd private dorm kita lah… kalo tak kongsi2 ngan backpacker yang lain… ada small locker disediakan… bleh lah simpan brg2 yang ada…

BearyBest5

bear adalah di mana2…

BearyBest10

bear ini sama besar ngan saya… comel tak saya bear nih…

BearyBest11

so, kawan2.. meh lah singgah di Beary Best! Hostel…

teringat plak peristiwa di imigresen… org tu tanya weols, nak stay mana… so, kitorang sebut lah Beary Good Hostel… pastu org tu ckp, “yeah, I know, there are lot of very good hostel in singapore, but which one?”… “oh, our hostel is Beary Good Hostel, not Very Good Hostel…” hiks…

so, setakat ini je info yang dpt disampaikan… apa2, leh lah g tripadvisor ke… kat sana byg gak review yang best…

mood:~kan best kalo kerja kita cam ala2 travel-logging je… wat articles pasal travel kita… dpt payment… huks…~

update:~lupa plak nak letak price… its about SGD 28/bed/nite~

No comments: