Thursday, January 19, 2012

Marilah Mengadu

tuan-tuan dan puan-puan… hari ni bermulalah segmen baru di tujuhhariseminggu… Marilah Mengadu… hu3…

meh nak story sket… pernah g Puchong Prima… siapa2 yang pernah menyinggahkan diri kat sana, mesti tau ada dua kedai mamak kat situ… satu ujung2 dekat shoplot, satu lagi dekat ngan sekolah memandu tuh…

selalu makan kat kedai mamak ABC, yang di shoplot tuh… tapi, oleh kerana tiba2 ada selautan umat kat situ, buat pertama kalinya kitorang try lah kedai mamak yang kat sekolah memandu…

nampak ada gerai sate, maka dengan bangganya kami memesan sate daging… lihat, sedap kan… meriah…

sate 70 sen

namun… sila lihat saiznya… separuh drpd besau car alarm remote key je… takpe2, makan je… rezeki… ujung2, bila nak bayar… RM7.00… uih, 70 sen satu…??? memang standard harga sate camni ke? x kisah kot kalau 70 sen… tapi  kalo kecik bebeno… x berbaloi der…

pakcik, silalah dengar rintihan hati kami… kot2 kalau nak jual sate ikut harga pasaran… saiz tu berpada2 lah… janganlah harga makin mahal, tapi saiz ciput je… huhhh, x ke mana lah kalau kedekut camtu… meniaga tu kan kena ikhlas… kan Datin Maimun…

mood:~x suka x suka x suka…~

No comments: