Monday, January 9, 2012

Tahun Baru 2012 di Singapore pt2

eh, tertinggal plak satu pic… hu… sebelum balik tdo, singgah chinatown jap… ling nak g amik special map…

IMG_4615

2nd day dimulakan dengan breakfast secara sihat dan bersederhana… owh, di hostel kami, breakfast adalah percuma… yeaaaa… belasah honey star manyak2 sehingga muka adalah seperti bintang… dah bfast puas2, terus g Sentosa Island…

naik MRT ke Harbour Front… then kat sana ada beberapa pilihan utk ke Sentosa… leh naik train, bas, jalan kaki… tapi, kitorang memilih utk naik Singapore Cable Car… errr, saya yang paksa mereka utk menaiki cable car ini… hu… SGD26 utk return tickets… dari station ke Sentosa then boleh ke Mount Faber…

IMG_4656

tadaa, sampai di Sentosa… mereka kelihatan eksaited dapat jumpa batu kaler2… cantik batu nih… bentuk ular melingkau yang sangat panjang… ada bentuk2 lain plak, tapi x dpt nak diketahui binatang apakah itu…

IMG_4670

lompat, jangan tak lompat…

IMG_4680

merlion… huwarghhhh… eh, bukan saya kata mereka mermaid dan lion… he3…

IMG_4681

haa, ni baru ala2 profesional… dr bawah gitu… namun, sib baik jauh pic ai, x nampak dagu berlapis2… owh, dekat Marina Bay ada merlion gak… ai rasa yang kat Marina Bay itu yg original kot… yang ni bapak gabak besarnya…

IMG_4684

sehingga kini masih tertanya2, mengapa mereka mengambil pic berbongkok ini… mungkin ingin membentuk badan seperti huruf S? tapi, nampak seperti huruf L terbalik… Lentosa kah???

owh, utk masuk ke Sentosa Island nih, kalo naik cable car, free je… kalo naik guna train, pun free je kot… cuma kalo nak jalan kaki ke Sentosa, SGD 1 je kot… kat Sentosalah ada Universal Studio… tapi, x masuk lah, insyaallah taun depan kot…

IMG_4706

ok, kami ke Mount Faber… guna cable car gak… macam ala2 tanah tinggi lah… xde apa2 pun, just ada kedai utk makan minum… then ada view yang cantik la…

IMG_4723

lihat, ai berangan2 rusa emas itu bertukar menjadi manusia… namun, tidak… hahahha…

lepas abis berjalan2 di sini, terus ke Lucky Plaza kat Orchard Road… nak g beli perfume… smalam g survey2, arini g beli… adalah org tuh berBritney Spears… santek dia…

IMG_4761

malam g celebrate new year di Marina Bay… ada Dato CT katanya… hu3… amikkkk… berduyun2 manusia… lama gila x wat menda2 camni… bukan nampak sgt pun retis yang nyanyi2 tuh… saje nak meriah2 masa new year… masa zaman muda2 dolu…

IMG_4764

cantik kan…

IMG_4788

fireworks… santek… kebabababooommmm…

IMG_4800

lagi pic di kala tahun baru…

IMG_4877

bergambar kenangan di depan kaunter Beary Best… oleh sebab belum lagi officially launched, g lah website Beary Good Hostel… nanti leh booking kat situ… takpun, leh lah email ke bestreservations [at]abearygoodhostel.com … sila2, jangan tak book… kalo ckp uols dpt info dr tujuhhariseminggu, mesti confirm x dpt diskaun… ha3…

IMG_4885

seret, jangan tak seret… ewahhhh…

sebelum pulang ke KL, sempat menyinggah ke Johor Premium Outlet, JPO… wow, kawan2, silalah singgah di sini… seperti org gila meronda JPO dalam masa sejam… x cukup!!!!! kena sehari kat sini, baru cukup… berbaloi2… singgah wehhh…

IMG_4896

misi menyerbu JPO bermula!!!! hu…

berakhirlah kisah melawat2 singapura sempena tahun baru… total budget, RM 250 utk transportation + hostel, SGD 150 ~ RM 350 utk belanja di spore… ok lah, idok la banyak duit abis…

akhir kata, meh le g jalan2 sementara ada kesempatan…

mood:~kembali berusaha….~

1 comment:

ceklala said...

bile nk ajak i nih??