Wednesday, April 11, 2012

Jom Beli Kereta :)

Wahhh, nak beli kereta baru ke? ke nak usha2 je? tak salah nak usha2 walaupun tak beli. Iyolah, kalau dah tahu harga kereta tu berapa, boleh lah start save2 sket duit belanja. Kan kan kan.

Kadang2, bila browse website jual2 kereta nih, best gak. Berangan2 dapat guna kereta canggih. Pastu siap bajet hot-semua-orang-pandang-bila-turun-kereta-baru. Ha3. Jadi, di kala kehujanan yang begitu membuai rasa dan perasaan, marilah kita berangan2 berkereta baru.

carsifu1

Jom klik cars for sale.
CarSifu

Website ni khas untuk pasaran kereta di Malaysia. Jom jenguk2. Tgk2 gak berapa harga Viva 2008. Iyolah, next time nak renew insurance, dah tau sket2 nak letak berapa kan. Klik je kat list tepi tu. Nak kereta apa, semua ada.

carsifu2

Haaa, jom klik Honda. Feeling2 warga Wisteria Lane, yang hanya menggunakan kereta hybrid. Bila klik je Honda, ada senarai kereta Honda apa yang kita nak. Apa lagi, jom klik2 di Insight. RM 99,800. Herm, kelihatan lagi 5 tahun di situ. Hiks.

Oooo, kalau nak jual kereta kat CarSifu pun boleh. Just register, then iklan kan kereta kat situ. Boleh lah upload gambar kereta yang bling bling serta berkilauan supaya ramai yang teruja nak beli. Kepada sesiapa yang nak jual kereta, tapi tak nak ada orang tengah, CarSifu adalah tempat yang paling sesuai.

jom usha harga Viva 1.0 Ez 2008. Ada value lagi ke? Eh, umi, jangan risau, anakmu ini takkan jual kereta ummi. Cuma senang sket kalau nak propose kat umi, kot2 nak trade Viva amik Prius C ke. Kan kan kan.

carsifu3

RM 33000. Wuhooo. Tinggi lagi tu. Apa lagi, umi, mari kita trade kereta ramai2. Cantik jugak Prius C itu, walaupun bahagian belakang seperti kotak susu dutch lady gambar lembu hitam putih. Tapi, tadi nampak yang kaler oren, nice juga. Dah terbayang2 berkereta hybrid. Hiks.

So, keen to get info about Malaysia’s car market, do visit CarSifu, Malaysia’s cars for sale website. Mari ramai2. Serbu…

mood:~vroommmm…~

No comments: