Monday, August 8, 2011

ke Singapura pula 15-17 July 2011

huyuuu… mari cerita pasal g singapura plak… 15-17 July 2011… igtkan nak post pasal trip nih last week, tapi bara singapurapura masih hangat… he3… so, kang x pasal2 kena label pengkhianat…

ok, trip 2d2n ni sangat sempoi… ni trip sebelom ramadhan tajuknya… bila ntah dpt idea nak g cuti2 sebelum ramadhan… igtkan nak ke cameron, tp umah oman kat bwh cameron je… x thrill… he3… so, decide ke singapura… obersea sket…

sing 8

wajah baru sampai singapura… kitorang naik KTM dr KL Sentral ke Woodlands CIQ… amik yg ada bed tu… sedap sket nak krohh krohh… RM 40 utk katil atas, RM42 utk katil bwh… nampaknya krohh krohhh ai lagi kuat dr bunyi ketapi bergesel ngan landasan… begitulah kata oman…

sing 9

setelah menggoogle cara2 ke Hostel kitorang, berlari mengejar2 bas, akhirnya naik MRT juga… ke namanya subway… x sure la… senang nak pusing2 kat singapura nih… layan MRT je… sana sini ada… so, kitorang nak ke Chinatown… tpt hostel kitorang… sila lihat warna pakaian ai… pink dan merah… cukup meriah… ha3…

sing 10 

tadaa, comel tak hostel kitorang… BearyGood Hostel… sgt comel… dekat gila wehh ngan MRT chinatown… 10 steps je… betul2 kat chinatown… kira kalo kat msia, betul2 kat atas petaling street… meriah…. basuh2 muka sket… da mcm mangsa rogol muka.. selekeh tak mandi semalaman… he3… owh, ai sgt clumsy di singapura… sampai2 je hostel, da pecahkan 1 botol perfume, tumpahkan 1 cwn kopi… haiyaaa… amik 3beds… ala2 dorm… SGD 26/bed/day…

sing 7

terus berlari2 anak menjelajahi  singapura… 1st, g serbu Sky Tower… ala2 bentuk kapal di atas bangunan… tinggi wooo… duk atas dek….. tgk singapura dr atas… tiket utk SkyPark SGD 20… sila jangan convert ke RM… nangis…

sing 3

uihh, apa nih… main2 sembur2 isap2… aiya… tidak bermoral la pic ini… inilah pic di Merlion… gigih  pusing berjalan utk amik pic kat Merlion nih… dan, kalo nak tahu, lepas je kitorang wat aksi2 kurang bermoral nih, ramai plak yang tiru aksi ini…. berduyun2 lah plak org muncung2 bibir nak wat aksi yang sama… ha3…

sing 4

beriya2 sengetkan badan, konon2 takut tak muat pic… terpikir juga… x menat ke Merlion ni nganga x henti2… hu3… *gila ke apa… ooo, nampak tak bangunan Sky Tower kat belakang tuh… haa, atas tu kan ada bentuk kapal… so, kat atas tulah kitorang jalan2 td…

sing 5sing 6

ok, ini adalah aksi di Chinatown… seperti di PS kita… balik hostel, mandi jap… rehat2 skjap… terus berjalan2 cari souvenir…. pic menunjukkan betapa bateri ai da kaler merah bata… x larat… hu3…

sing 1

lihat, tgk anak panah… itulah Hostel kami… Beary Good Hostel… dekat je ngan MRT station… sgt besh… ooo, mari beramai2 ke hostel ini… 2nd rank, rated at TripAdvisor for B&B/Hostel in Spore… servis terbaekkk la… lap u Jason.. *eh, betul ke nama mamat jg kaunter tu Jason?? hu3…

sing 2

tadaaa, eh, balik dah… yups… ni pic keesokan harinya… aktiviti di malam hari tidak dpt disiarkan kerana jari sangat letih nak snap pic… ha3… cuba tgk baju ai, The End pastu sambung plak kat paper bag tuh Sale… da jd THE END SALE… gitu… jadi papan iklan sudah…

berakhirlah sesi jalan2 di singapura… sgt suka trip nih… sebab sempoi dan mudah… oo, benarlah kata org, kalo nak shopping branded thing, silalh ke spore… murah sket berbanding kat Malaysia… perfume… ooo, oman sambar Pedro dengan harga RM200 je.. berbaloi kan…

mood:~udah, cukup… takleh jalan2 lagi… *sambil tgk kalendar ada tanda kat bulan 10 ke Bali…~

2 comments:

cik fara said...

hihi.i suke je aksi sembur menyembur itew. i plak buat aksi menjunjung kapal di atas sky tower itu dengan gagahnya~~ orang tengok je sambil senyum2.. nasib baek tak kenal. hihi.

shukrin farahdiba @ ceklala said...

mane souvenir i?lame dah i tgu x smpi2 pun tau!