Thursday, August 11, 2011

kenang terkenang di bulan puasa

haaa, alhamdulillah… hari ni da 11 ramadhan… sedar tak sedar da 11 hari puasa… da masuk 2nd phase of Ramadhan… moga2 kita dilimpahi rahmatNya… dan sekali lagi.. syukur dapat menempuhi Ramadhan dengan penuh keberkatan…

bila sampai bulan puasa nih, teringat lah plak kecik2 dulu berpuasa… puasa dolu2…

~~~

niat puasa ramai2… lepas je sahur, semua duk tdo balik… masuk dlm selimut ramai2, kat ruang tamu… then inchek abah akan baca niat puasa, ramai2 ikut…

mak

rindu kat mak… al-Fatihah

kalo terlajak tdo, tak bersahur, arwah mak akan buat ennaunsemen… “kalo ari ni tak larat nak puasa, boleh buka…” hiks…

pernah skali, masa bulan puasa, g jalan2 kat petaling street… singgah jumpa kwn abah kat kedai makan dia sebelum g shopping baju raya… oleh kerana terliur tgk roti bakar, abah bg lesen utk berbuka…

arwah mak rajin buat kuih… lepat lah, kuih lapis la… uih, menanti kuih siap di kala petang amat menyeksakan… bila da berbuka, kuih tu tak usik sgt pun… he3…

raya mak

menolong arwah mak buat kuih raya… lepas kuih siap, makan nyorok2 kat dlm bilik simpanan kuih… huihhh, teringat biskut gajus arwah mak… shedapppp…

g sekolah petang bw ice… leh tenyeh2 kat kepala kalo panas… ada satu hari, buat ice siap2 kat umah… letak perasa barli… so, masa tenyeh2 ais, ais cair, ada perisa barli… hahhaa… kreatif tak ai???

~~~

skang… puasa sorang2… hu3… sib baik lah taun ni rezeki murah sket… dapat berbuka kat Hilton PJ hampir setiap hari… sebabnya…

IMG01700-20110804-1847

IMG01701-20110804-2153

main gamelan kat sini… so, xde la buka sorang2 kat umah… hu3… apa2pun… selamat berpuasa… moga2 ramadhan kali ini lebih baik dar yang sebelumnya… amin…

mood:~…~

1 comment:

Anonymous said...

salam ramadhan n aidilfitri.
lama x dgr cite. hang buat apa la? maafkan kesalahan aku n halalkan mkn minum aku.

-k mas FEIT-