Tuesday, October 11, 2011

happily ever after

*ini adalah cerita keinsafan…

smalam, balik lewat sket… so, dinner sekali lah kat kampus *wah, kampus nih… pusing2, so g lah dinner kat kolej ke4… early dinner gitu… kul 5 uols, ala2 minum petang… ha3…

so, pas makan sambil ngorat2 masyarakat sekeliling, terus balik ke dept… otw tu terlihat ramai student balik ke kolej masing2… di sebalik ramai2 tu, ternampaklah beberapa org OKU… balik sama2… ada yang tak nampak sgt, ada yang naik kerusi roda… sangat kagum tgk mereka ini… gigih mencari ilmu…

tak dapat nak bayangkan, betapa sukarnya perjalanan mereka demi mencari ilmu… iyalah, kita yang sempurna nih, kalo kereta rosak, kena g kampus jalan kaki, amboihhh, memanjang komplen… panas la, rimas la.. tapi diorang lagilah banyak cabaran… tapi…

diorang sangat ceria… senyum sampai ke telinga… gelak2 sambil balik ke kolej… tak nampak kesengsaraan diorang… they make their life look so easy… nampak sangat ikhlas mereka bergelak tawa…

senyum-sampai-telinga

sangat insaf sekejap… bahawa, hidup kita takkan menjadi mudah kalau kita yang merumitkan keadaan… senyum dan senyum… sebab…

kalo kita gembira, semua org gembira

ai org yang jarang nak marah2… sape yg kenal ai, pasti akan kata, “ko ni tak penat asik gelak, gelak, gelak…” takpun… “ko ni, keta pecah pun ko gelak2, umah kena pecah masuk pun gelak2, x paham tul…” hiks…

jarang gak nak musuh2 ngan org… nak mencik2 org… tapi… sekali ai da benci org tu, sampai ke sudah lah ai benci… yesss… ai boleh memaafkan kesalahan org tu, namun utk lupakan kesalahan tu… hushhhh…

mood:~best plak mendung2 camni~

1 comment:

ceklala said...

teringin nk tgk u nangess..bole??hahahha