Wednesday, June 20, 2012

Selak gambar kahwin yok!!!

eh, bukan pic kawen ai. Ai masih single dan available. Yeaa, kelihatan iklan di situ. Mungkin emphasize harus diberikan kepada perkataan ‘available’. Hiks.

Belek2 pic dlm album lama2, ternampak plak pic kawen diha. Alaa, omak zara yang baru di aqiqah kan itu. Dah setahun ye diha kahwin. Terasa masih kecik je adik ai, kawen sudah.

diha kawen 1

Inilah dia, barisan artes nasyid, al-Mislan. Suara mereka memang merdu. Ketuanya, inchek Mislan adalah kadang kala bilal di Surau al-Mizan, perumahan Kastam Pulau Indah. Nak gunakan khidmat mereka??? Silalah book awal, kerana jadual mereka sangat padat dan sangat bz. Katanya.

diha kawen 2

Sesi suap2 makan2 antara inchek Jely dengan adiknya Diha. Ini semasa majlis bertandang di Sg Lalang. Worenn ko tema nya. Begitu menggairahkan. Uih, rindu zaman kecik2 dulu kan. Hu3. Dah x bleh nak tdo sebilik ramai2. Mana nak campak laki masing2?? ^___*

diha kawen 5

Dilla dan Diha. Dilla pun dah kawen. Tak lama lagi, dpt anak buah lagi. Wehooo…

Selesai majlis bertandang, kami sekeluarga telah ke Cameron Highlands. Jejalan. Iye, inchek Mislan begitu gemar mengsuggestkan trip ke sini, tiap kali balik ke utara.

diha kawen 6

Pose wajib bila berkunjung ke Cameron Highlands. Bergambar di giant stroberi. Singguh cliché kan. Ha3.

diha kawen 3

Lihat Jijah dan umi. Begitu ayu Jijah berserkup ala2 tudung. Gedik kan Jijah, pandai senyum2 pose comel. Alahai, ikut perangai siapa lah kan.

diha kawen 4

Jijah takut air rupa2nya. Singgah di Air Terjun Lata Iskandar. Punyalah takut Jijah nak jejak2 air. Tapi itu dulu. Sekarang, dah naik biru, x nak kuar2 dari pool. Huhh, bleh jadi swimmer nih.

diha kawen 7

Lihat, dari mana Jijah dapat perangai senyum2 sampai telinga bila bergambar. Renung-renungkan dan selamat beramal. OK, bila tgk pic taun lepas, sungguh gebu dan dedem ye saya. Walau pose senget kiri atau kanan, dedem tetap dedem. Namun, saya dah kurang dedem sket.

IMG-20120328-00333

Nak kurus x??? Cepat contact Dr Shafieq. Nanti jumpa dia utk consultant, boleh lah kurus di hari raya nanti. Segereh…

mood:~nak puasa dah yer. mari belajar buat sambal ikan bilis utk sahur~

No comments: