Wednesday, August 8, 2012

Ewh, tak baik tau… Zalora OK apa???

eih, dalam nak tdo, menggesek2 kaki kat bantal peluk cari feel nak tdo, sambil belek2 phone, tetiba ternampak plak org post pasal Zalora Penipu??? Aiyaakkk, selaku duta Zalora tak berbayar nih, anginlah seketika. Huhuhu.

Terus, bgn, taip2 kat lappy. Terpanggil nak kongsi pengalaman ngan Zalora. Eh, xde prob pun ai ngan Zalora. Rasanya, dah masuk kali kelima shopping kat Zalora. Beli baju kemeja, beg, dompet, kasut dan terbaru baju jalan2 utk raya. Baju bunga2 u. Suweettt.

Tak kisah lah kot kalau nak kongsi pengalaman, nak share apa yang terjadi. Maybe kot tetiba ko ada prob time deal ngan Zalora. Tapi der, janganlah sampai menghasut supaya takyah beli kat Zalora bagai. Wah wah wah, manusia kan, cepat bebeno jatuh hukum. Ko kena sekali, terus condemn abis2an. Kalau takat ko nak share peristiwa kekecewaan ko, then just suh org nilai sendiri. Takyah nak hasut2 org der *saya emo ye tuan tuan dan puan puan.

Dah menjadi kelaziman, jarang kita nak bercerita tentang kebaikan org. Namun, laju je jari menaip, mulut mengata, mata mengerling menyatakan keburukan org. Huih, ini juga diingatkan kepada diri sendiri yang masih belajar utk tidak mudah menghukum org lain.

Kesimpulannya, ok je Kak Jah, Kak Odah kalau nak shopping kat Zalora. Adat ah kalau online shopping, lambat sket sampai, size tak ngam, kaler nampak lain sket. Itulah risiko ko kena amik kalau online shopping. Takmo ada risiko camtu? Haaa, menapak ah ko g beli kat shopping mall. *eh, emo lagi…

zalora

Wow weee, Koleksi Ning pun ada??? Mari…

mood:~ok, pagi2 dalam kul 1, saya memang suka emo. ha3…~

10 comments:

Ardini Humaira said...

yang tak bestnye sebab ada yang beli brand lain dapat brand lain.. pastu tak pos2 barang.. maybe musim perayaan kut :)

tujuhhariseminggu said...

maybe lah kot... agaknya kalau yang mahal2 ada prob kot, sebab i beli barang yang murah2, x de prob lg... he3...

chuppp, baby sihat???

MY said...

Ha'a .. baca jugak komen tu.. but knowing you duk beli xder masalah.. just put aside.

tujuhhariseminggu said...

he3... :)

Nazrul Izzat said...

btol2! juz give them time
here's mine --> http://nazrulizzatabrahim.blogspot.com/2012/08/zaloras-experience.html

Anonymous said...

bodoh la ko ne.. lantak dia la nk tulis apa pn..yg ko sibuk apasal..dh bangang ?

tujuhhariseminggu said...

yups Nazrul... baru lagi Zalora nih... insyaallah, nanti makin ok la... :)

tujuhhariseminggu said...

anon: e eh... kemain marah ye... makan cilikah, sehingga terasa pedasnya??? :p lek la anon...

-xdeath said...

zalora? baru kepundeknya? dah lama dah kat internet cuma tak ramai orang tau.. marketing diorang je baru ada kat tv,radio seme. hello, kalau tak boleh nak buat kerja.. jangan buat marketing gah2 boleh tak. kalau tak kena lagi boleh la cakap :) when kena.. ha.. baru bising.

tujuhhariseminggu said...

xdeath: errr, apa yang i share kat my post is totally based on my experience. Just FYI, I start beli kat zalora, masa dia mula2 start. Sampai sekarang memang x de masalah. So, apakah 'kepundekan' yang berlaku ni??? :p