Tuesday, December 1, 2009

Perlukah Semua Hero Gagah Ketul-ketul????

Yeah, setelah lama tidak berbelog <--- sila salahkan virus ye... Ehehehhee... Hero kena ketul-ketul??? Ketul-ketul yang camna??? Daripada dulu kita disogokkan dengan idea bahawa semua hero kenalah gagah, ganas, ketul-ketul badannya. Sila rujuk hero2 dulu, Knight Rider, Charmed (pakwe Phoebe), Thundercats, Ultraman, King Kong <--- eh, bleh ke King Kong jadi hero??? Kesimpulannya, zaman dolu2, hero cerita mestilah bergitu kriterianya. Must be someone who has mascular body, macho attitude and husky-garau-voice. Tetapi sekarang...????

Kenapa isu ni timbul??? Adakah sebab badan i yang semakin berketul2 nih??? Oh noo!!! Sebabnya, skang saya suka tgk cerita yang berherokan seorang yang tidak berketul-ketul. Sometimes, clumsiness can popped people sexyness... Serius...

Johnny Lee Miller - Eli Stone


Suka dengan mamat nih. Sangat tidak perlu berlagak macho utk jadi hero. Cute bila tgk dia pening2 ngan situasi dia yang tidak berapa normal itu.

Lee Pace - Pushing Daisies

Owh... Another cute-but-so-heroic. Kalau dia senyum... Ahaaiii....

Zachary Levi - Chuck


Juara utk hero zaman sekarang. Huhhhh, his clumsiness make us crazy. Makin clumsy, makin lah cute.

Tgk kan... Hero2 zaman sekarang tidak perlu lah bergitu ketul-ketul sehingga bleh jadi Mr Universe. It so good to be what we are. Tak perlu utk jadi ketul-ketul dan ganas utk menjadi hero. Jadi diri sendiri, dan itu lebih baik dari jadi org lain utk puaskan hati org lain. Acceptance is the key of happiness... :)

Mood: ~.....~

2 comments:

zach said...

babe, gamba ko pon dah macam hero dah

tujuhhariseminggu said...

wohooohoho.... ;p