Monday, March 21, 2011

trip ke Bandung–post2

yehuuu… yesss, dapat gak curi masa nak update pasal g Bandung… nak share2 la apa yg ada kat sana… esok2, saper nak ke sana… ada lah ide sket2 kan… errrr, skang ni ada kat phuket nih… uihhh, bila masa plak nak hupdate pasal trip ke Bangkok-Phuket nih… tunggu2 je la yer…

Bdg - Airport

alhamdulillah, setelah lebih setahun menempah tiket AirAsia… jengah gak ke Bandung nih… hampir2 gak tak jadi ke sana… ni gara2 ingkar la nih… peace… Fatin, Harith…

so, ini dia Bandara Husein Sastranegara Bandung Airport… shejukkkk… huhuhu… cam terasa g melancong kat Itali plak… hahhahahaa… pssss, ini adalah pose wajib di airport… ada sesapa yang x pernah wat camtu??? angkat tgn plissss…

tips: ooo, jangan lah risau jika membawa luggage ke sini… sebab ada yg kata, kalo check in luggage, kena tunggu lama… nak tunggu beg tu hegeh2 sampai ke atas conveyer belt itu… no worries dear… conveyer belt yg angkut2 beg tu adalah bersebelahan je… anda boleh nampak beg itu diangkat dr kapal terebang ke conveyer belt itu… ooo, check-up barang pun x cerewet sgt, cuma, saper2 pakai kasut tapak tapak tebal, nanti pak imigresen check kasut tuh… ooo, one more thing, bersiap2 nak kena scan setiap jari dan diambil pic di depan pak imigresen… seperti artis seketika…

Bdg - Airport bertiga

pose wajib konon2 nampak seperti sgt oversea, namun hasilnya adalah seperti mengambil pic di tepi fakulti… hahahhhaa…

Bdg - Makan 1st nite

makan malam yang pertama… di Rumah Makan Dago Panyawangan… sampai je guest house, letak2 beg terus ke Jalan Dago… serbu2 Factory Outlet, FO yang ada… terus dinner di situ… psssss, ini adalah kategori restoran mewah ye… agak kebluran, terus ke kedai ini… dpat bil, terimalahhhh… hu3…

tips: silalah makan di restoran mewah di kala awal percutian, kerana ketika itu, duit masih byk… merasalah makan di restoran mewah…

ok… lps makan, call pak supir, amik di Circle K… ooo, Circle K itu umpama 7eleven… bila call pak supir, suruh amik kitorang di Circle K, terus blur2 pak supir… Circle K mana satu??? kitorang pun jawab, Circle K yang tepi jalan itulah…. akhirnya, lambatlah pak supir sampai…. huhuhuhuh…

esoknya nak ke Pasar Baru pula… dgr2nya, byk baju2 camni… tak sabaaaaaa…..

Bdg - Teaser Pasar baru

mood:~seriusss, sgt dingin di Bdg… syiokkk mehhhh….~

1 comment:

ardinihumaira said...

seronoknya dapat ke sana :)