Saturday, March 26, 2011

bersemangatlah… hmpphhh hmphhhh…

ok… ada lagi hupdate pasal bandung nih… apaa??? da bosan pasal bandung??? ahh, x kira nak hupdate gak… hehhehe…tapi, kali ni bukan pasal bandung pun… ari ni pasal camna nak carik semangat yang hilang nih… jenuh cari kiri kanan, x jumpa2 semangat nih… semangatt ohhh semangat… di mana kamu???

“ye bang, kenapa abg panggil saya?? nama saya mohd semangat bin mohd wibawa”… eh… erk….

ok ok… bila study by research nih, memang kena rajin… semangat tu kena ada… kalo tak… nambelas semester la ko nye studi x abis2… hehhehe… so, di sini ai nak tanya camna nak dpt semangat balik nih??? camna??? ai ada beberapa cara… tak tau la berkesan ke idak…

1) tukar tempat studi / keje… haaaa, boleh layan gak cara nih… skali skala, g kat library ke, g lab mana2 ke… pernah gak wat cara nih, tp… kesan agak tidak mendalam yer… tapi kalo g library, x leh nyanyi2 sambil baca journal.. camna meh????

library

2) tgk cerita bersamamu… ha.. ni pasti berkesan.. ye laa, selalu bila keje tak siap, antara alasan nya, “susah ahh nak wat keje tu”, x pun “x larat la nak wat keje tuh”.. haaa, cuba ko nonton bersamamu satu episod… baru sedar betapa ramai yang lebih susah daripada kita… mereka di luar sana berusaha sehingga tetesan keringat terakhir utk hidup.. apalah sangat jika dibandingkan dengan kesusahan kita… kan kan kan… kamonnn jely… x mo bg alasan lagi…

bersamamu

eh, apsal bila gugel ‘bersamamu’ kuar pic minah nih??? oooo, dia ada lagu tajuk Dia Bersamamu… hhoooo….

3) haaa, I rasa ni paling efektif… g offc penyelia… pastu ketuk 3 kali… bila supervisor kamu keluar… tenung 5 minit tanpa kelip… kemudian sambung keje…. pasti bermotivasi selepas itu… kalo supervisor anda tanya “watdehel u tenung2 ai camtu???”… maka jawablah dengan jujur bahawa “errr, saya nak naikkan semangat dan motivasi saya”.. pasti beliau berbangga dengan anda… hahahha

supervisor

errr, ini bukan supervisor saya… supervisor cantik dan cunn…

haaa, ada cara lain nak naikkan semangat…. pliss plisss plisss… I need that… really2 need that… da semakin malas nih… kalo kengkawan ada cdgn lain… sila taip ON SEMANGAT dan hantar ke 12345… eh tak tak… silalah bgtau yer kalo ada cara2 lain…

mood:~semangaaatttttttttt…~

pic:~tq gugelll..~

1 comment:

my name is... said...

cmne nk bg smgt?? mm.. bagi alamat rumah u. nanti i poskan semangat tu kat u.. =p