Wednesday, November 26, 2008

IUCTT's 6th Convocation - Gamelan

IUCTT's 6th Convo Fiesta had been held on24th November 2008. Erm... Dah enam kali yek IUCTT konvo. Teringat zaman2 konvo dulu eh. I'm officially involved in this ceremony -as-gamelan-player. Wah, best dapat main gamelan balik. Rindu eh.

Bonang. One of the component in gamelan. So, mari pose di hadapan bonang. A complete set of gamelan consist saron (peking, penerus, barong), bonang (penerus, barong), gambang, kenong, gong. Tapi utk kali ini ada saron (peking, penerus), gambang, bonang (barong), gendang dan gong sahaja. Hehehhee, x cukup korum. Kalo ada kesempatan, adalah nanti satu post special for gamelan.

Hasil kerajinan Alat Gamelan - SUKIRMAN. Pak Man ni ada kat Solo, Indonesia. Dulu masa kat UKM, sempatlah join trip ke umah dia. Sempat tgk camna gamelan ini dibuat dari sekeping besi menjadi instrumen muzikal yang begitu indah. Tapi, Pak Man dah meninggalkan kita semua ke alam yang lebih tenang di sana. Tak salahnye, tahun lepas kot. Al-Fatihah...

Ha, kenal tak Nurfatima. Ala, yang nyanyi lagu selembut sutera. Kalo x ingat, leh g blog Mr Manager. Ada single terbaru dia di situ. Tapi dia x perform lah, sebabnye dia adalah salah seorang pelajar Fakulti Muzik amik Sound Engineering. Tabik ah kat dia. Walaupun da jd artis, tapi rajin nak g belaja. X kisah pun status artis dia. Selamba je wat kerja2 teknikal. Cayalah...

mood:~memoga dapatlah konvo kat UiTM plak~

2 comments:

rohayu said...

fazly.. nape baju x butang?? nak tunjuk how sexy u are atau baju dh x muat.. hehehhee... apelagi.. yok bersenam..

tujuhhariseminggu said...

arteeesssss.....
mestilah sexy...
nak exercise....
yok.. tunggu kat johor tu..
nanti sy jogging ke sana..
:D