Tuesday, November 25, 2008

Meh Jalan Jalan - Sabah - three

Manukan Island (teringat plak kawan ku yg bernama Manureeta.. apa khabar eh dia?) Ha, cantik kan Manukan nih. Airnya membiru sejernih hati suci kasih bertaut kiambang. Eh, mengarut nih. Erm, senang je nak g sini. Memula g ke Jessleton Port (tempat favourite Kak Abid :D). Di sana anda boleh mengambil bot dengan harga RM 17 (pergi-balik) + jetty fee RM 6 (kalo bawa student card RM 3) + goggle dan safety jacket untuk snorkeling RM 15.

Manukan Island entrance. Di sini anda dikehendaki membayar lagi RM 3 for island fee. Nampak tak selipar ijau itu. Ha, dibeli di jeti tadi. RM 5 jer. Sila beli barang2 anda sebelum ke Manukan yer. Mahal di sana. Suar mandi dah RM 60++. Huiiii....
Jeng jeng jeng...

Bergaya dengan jayanya di jeti. Cantik kan jetinyer. Cam kat Aussie. Best. Tapi sun burn sket lah. Ehehhehee....

mood: ~best g Sabah... Jum ke sana...~





No comments: