Tuesday, October 20, 2009

Klinik dan Kabinet Failnya...

Wuhuhuuu, cam tajuk citer Doraemon. Takpun cam iklan Tora. "Tora datang lagi dengan kuda berkereta..." Huh, sangat teruja dengan iklan Tora. Tapi x leh nak beli, sebab mahal sangat. Ya, Tora antara snek bercekedis yang agak mahal. Cekedis??? Yer, penah makan cekedis tak. Perisa ayam. Sedap sungguh <--- saper yang tahu pasal cekedis nih, sebaya ngan aku lah nih...

Petang semalam, browse pic2 yang ada dalam phone-yang-selalu-kena-restart-balik nih. tetiba jumpa pic yang diambil masa temankan kak dilla (x de dalam pic, sebab bz wat check-up) g wat medical check-up. Tadaaaa...

Agak klasik kan klinik nye. Klinik yang berada di Kajang nih, sangat klasik cam zaman2 cerita Hapuslah Air Matamu dolu2. Dengan signboard ala2 background utk Wong Fei Hong berkungfu dengan naga. Tak cukup ngan tu, tgk kabinet nye, sangat Hapuslah Air Matamu. Ehehhe... Mula2 g wat check-up kat Klinik Penawar, tapi x de X-Ray plak. Apalah makna sebuah medical check-up tanpa X-Ray kan. So, kenalah cari klinik di sekitar Kajang dan jumpalah klinik nih.

Weols gelarkan klinik nih klinik klasik-seram. Uhuhuhuu... Kalo tgk pic kat atas, yang tudung coklat gelap <--- eh, sama ngan kaler kabinet, tu kak esah. Dan yang sebelahnye tu, didi. Naper diorang tutup2 muka??? Hahahhaaa, reaksi org pas wat gugur subjek, eh gugur anak. Siutttt ajer...

Bukan setakat tu, masa kitorang tgh tunggu result check-up, datang plak segerombolan warga nepal nak wat check-up gak. Mak aih, terasa cam kitorang sebahagian ngan diorang. X pasal2 kena angkut sekali kalo ada serbuan pihak berkuasa sambil diacarakan oleh abg Mazidool. "Seramai 18 org disyaki pendatang tanpa izin ditangkap di klinik klasik-seram di Kajang. Sekian Mazidool untuk 999". Huhhh, naya...

Rindula kawan2 lama kat opis dulu. Lepak2 kat belakang offc sambil makan tanpa henti. Huhuuhu, kalo berenti pun kejap je sebab ada kelas. Balik kelas berkerumun balik kat belakang. Agaknya kalo letak kayu balik sapu jem pun abis kitorang makan. Uhuhuu..

Utk kawan2 ku yang dirindui. Kak Dilla & Linda - IIUM Matrix PJ, Kak Esah & Angah - KLMU, Didie - Baitulmal, Kak Ikin - KLIUC, Kak Nurul - Master UKM, Kak Elin - JKR, Eliz - Sabah eh Sarawak kot... Rindulah masa dolu2... Jom reunion... Jom...

Pic Grey nyorok2 balik langsir lepas kena marah sebab curi ikan atas meja... :)

Mood:~rindu kat kawan-kawan...~

2 comments:

Anonymous said...

fazly, dd pon rindu sgt2..tatau nak cakap per...kdg2 dok sorang2, selalu tingat twintech...wah..walopon kita ada boss yang bising mulutnya, tapi seronok jugak..haha..
rasa pi keja tu tok makan, besembang, mengajo tu macm keja sampingan je..
cis kureng betol..mana da wat pengguguran haram!!!haha..aku report kak esah!!!

tujuhhariseminggu said...

tu la kan... sedey plak bila teringat dulu2... tapi, sib baik sempat duk sama2 dulu kan... at least ada menda nak gelak sorang2 bila pikir balik... :)