Wednesday, October 7, 2009

Road-eater????

Road-eater??? Apa tu??? Sedara kepada road runner ke??? Erm, teringat plak cerita Sepi kalo cerita pasal road runner "Road runner skang dah tak elok sangat" kata Eja. Pastu Tony pun wat kasut road runner yang ada air cond. Romantik...

OK berbalik kepada hal berbangkit. Pemakan jalan. Erk, pernah ke makan jalan??? Sedap ke???

1) Pemandu kereta yang terlebih amik side bila kat corner. Penah kan jadi. Kita bawa keta dgn bersopan dan santun (sambil lambai2 kat anak cute empunya driver depan) tetiba keta sebelah kita himpit2 kat corner. Gelabah jap, yelah kalo tergesel ngan WKF, tak calar balar WKF. Baru je jadi td. Hehhhhhhhrmmmm.... Geram tul.


2) Parking sesuka suki hati mereka. Haaa, ni satu lagi, parking keta kat tepi jalan sesuka hati. Tak kisah sebenarnya, kalo kita yang perasan, x pe. Kita bleh elak, hiyarppppp (sambil buat aksi2 tangan pusing stereng keta dgn penuh aksi). Tapi tadi, i ngan WKF tgh feel2 di atas jalan, tetiba ada bas kat sebelah yang makan jalan dan himpit kitorang. WTH, tgk2 rupanya bas tu elak keta yang sesedap ati parking di tepi jalan. Bahaya kan, cuba bayangkan, kalo i tgh sibuk makan McFlurry, tetiba bas tu himpit, tak ke gelabah, nak suap McFlurry lagi, nak elak bas lagi, nak cicah nugget ngan sos cili lagi. Huish, fenin fenin fenin..

Nak parking tepi jalan leh, tapi janganlah kita sorang2 yang parking, takde org lain. Tercongok je keta kita sorang2 kat tepi jalan. Tak ke malu keta tuh. Apa2 pun, bertimbang rasa di atas jalan raya <--- timbang rasa??? Kak, rasa sekilo, bungkus yer....

WKF sedang digodek oleh abg mekanik. Tukar alternator. skang WKF da vroom vroom. Hiks.

Mood:~Herm, kadang2 pening tgk org bagi RM 50 utk bayar tol kat LDP yang hanya sehengget enam posen...~

No comments: