Monday, February 7, 2011

My Asam Pedas POWER @ Café Botanic

yesss… acara makan2 datang lagi… hehehhee… byk nooo kedai di promote dalam blog nih… sampaikan si oman suggest kan supaya buat blog khas utk makanan nih… baik… akan saya usahakan…

kali ni, moh kte ke Klang… lebih tepat lagi di Bukit Tinggi Klang… berada tepat pada sisi Jusco Bukit Tinggi… kalau datang dr KESAS, ia berada di kiri anda, kalau dtg dr bandar Klang, ia di kanan anda… My Asam Pedas POWER… Resepi asli dari Melaka… Terbaik wokkkk!!!!!!

assam shop

haaa, itu dia… sighboard kedai… ala2 macam food court gitu… uih, kalo nak merasa masak asam pedas pelbagai, sila ke sini… ada asam pedas ikan, ayam serta daging… perghhh… asli… sama macam masak asam pedas org melaka… mak aih… dia nye rencah, pedas nye, masamnye… cukuppp!!! walawehhh….

assam lauk

haaaa, pilih2… jangan x pilih… kalau nak campur2 pun bleh… maaf, x sempat nak amik pic makanan kitorang… agak gelojoh dan x saba2 nak makan… ooo, sedikit amaran yer… janganlah anda nak berangan2 nak mintak nasi separuh konon, kerana kelak anda akan tersipu2 mintak nasi tambah… kan oman kan kan kan…

assam cafe botanic

ok… sila cari café botanic… tapi jangan pula jadikan jereta gen2 oren sebagai mercu tanda, kerana besar kemungkinan kereta itu tiada di situ di lain ketika… hiks… jom serbu…

assam moto

kalo malas naik keta, naik moto pun bleh… wink…

mood:~syiokkk, lama x pekena asam pedas power seperti ini…~

3 comments:

cucu mamak kutty said...

my tu nama kedai linda onn....power tu masakan kedai asam pedas power bkt cina melaka......awak bubuh nama kedai awak asam pedas dah le....buat apa pening pening kan kepala orang pulak....gua selalu pi makan kat kedai asam pedas power kat jln puteri hg li poh,kat bkt cina melaka,gua tanya kat pekerja warong tu....dia org ada cawangan kat klang....dia org jawab takde...kat bdr hilir melaka ada lah,kat k.lumpur taman setia wangsa ada lah.....tapi kat klang takde,takpe lah gua pun dah tahu kedai lu tak sama dgn kedai kat melaka tu,asalkan lu bahgia sudah lah,persaingan dlm perniagaan tu sihat....tapi lu buatb org jadi blur lah beb,nanti gua nak try pi makan kat kedai lu pulak,

tujuhhariseminggu said...

errrr, cucu mamak kutty... itu bukan kedai makan saya... dan nama kedai tu pun da originally by owner tu... so, sy letak je la nama kedai tu kat post nih... :p

Anonymous said...

No fon ade x . Bg no .. arini bukak ? Cuti ari ape jee .. tq