Saturday, February 19, 2011

trip ke Bandung–pre 1

misi: trip bajet 5d/4n ke bandung

survey… jangan tak survey… bila ingin bercuti dengan bajetnya supaya bajet nampak cool, sesi survey itu penting… iyer… setelah survey, mari kongsi ramai2… supaya yang lain dpt la bercuti ke Bandung dgn bajetnya… hu3…

1) di mana???

haaaa, gelabah… bila search kat google pasal bandung, tgk google maps… besau plak bandung nih… nak stay kat mana nih… berbalik kepada objektif asal, iaitu beli belah, maka kami telah memutuskan utk stay di sekitar Jalan Dago… telah dikatakan bahawa, sepanjang Jalan Dago itu ada Factory Outlets – FO, juga berdekatan dengan Pasar Baru…

Pasar Baru itu adalah bangunan 7 lantai yang penuh dengan entiti yang boleh memporak perandakan nilai wang anda… hahahha… dikatakan juga bahawa, tidak cukup jika diperuntukkan sehari suntuk di sini… wowww, amazing… sorgaaa sorgaaa… jom shopping…

2) penginapan

haaa, oleh kerana nafsu membeli belah adalah berkadar songsang dengan nilai simpanan wang yang ada, maka silalah simpan impian utk duduk di hotel limabelasbintang… hu3… so, jom carik bajet hotel… so, we choose to stay at guest house…

Rumah ebo

Rumah Ebo

culik informasi serta pic dr Cik Peah… santek kan… dekat ngan shopping places katanya… terus serang rumah ebo site… uhhh, tiada respon dr pihak berwajib… alaaa… sib baik ada ibunda kepada salah satu anggota rombongan ada g bandung last week… malangnya... penuh sudah rumah ebo…

outside-dago-guest-house

Dago Guest House

tadaaa… dapat carik yang seterusnya… kelihatan santek… dan memuaskan… baca review pun ok… terus g dago guest house site… booking, dan yessss… confirmed… Rp 419,200.00 utk 2 twin AC room for 2 nights… lebeh kurang RM 145.00… 2 malam lagi, walk in sudah… nak cari hotel yg betul2 bersebelahan FO ke… supaya shopping menjadi lebih intim…

~~~

setakat ini dulu… nanti yang lain hupdate later… nak survey pasal tpt makan… nilai mata tukaran wang asing… dan nak search tips2 di bandung… see ya…

mood:~ada mee bandung tak kat sana???~

1 comment:

cik fara @ fanadz said...

i nak pegi rabu ini~~ :D we ollz stay kat orange homes. ade org suggest situ.hehe.