Lets follow...

Monday, February 21, 2011

trip ke bandung–pre3

huhuiii… makin nak g, makin berdebar2… yelah, 1st time ke obersea, semuanya urus sendiri… moga2 dipermudahkan… amin… ok, as for last post for pre Bandung, nak tambah info sesikit…

6) makan makanan pemakanan

brownies-kukus-amanda

brownies kukus

haaaa, ini la part yang ai nanti2kan… makan2… harus dipentingkan dan difokuskan… supaya diri setaraf cik maria tunku sabri… hu3… shuhhh Qi, pas ni ai plak yang jd pengacara JJCM… jgn marah Yuna ai shoohhh Qi u… <--- eh, ini lawak je tau… jgn tweet2 marahkan ai plak… <--- eh, ko artis ke org nak tweet2 pasal ko… peace…

pisang salai

slrpppp… culik dr mamailahfazilah

ok, sejurus pengumuman yang ai nak ke bandung dibuat , adalah sedikit pesanan dari rakan2 di sini… cuba teka apa yg mereka pesan… kain?? telekong?? kad kawen?? no no no… PISANG SALAI BERSALUT CHEESE… berbungkus2 di order… sedap ke makanan nih??? ntah, x pernah rasa… tapi nak g cari kat sana… ibu Kartika Sari tunggu saya di sana ya…

katanya, makanan di sana adalah murah… bayangkan, utk 4-5 raksasa org  makan seperti raksasa di restorang yang dikira hebat, reganya cumalah RM 30++… wowww… ini kira hebat… leff bandung sudah… tapi, x tau la benar ke idak??? nantikan hupdate ai yer…

ooo, hati2 bila nak minum di Bandung… kalau bleh, kita minum2 dr air botol mineral sahaja… takut perut tak tahan, nanti cirr birr… apalah ertinya rombongan ke bandung jika diri anda cirr birr… nak makan pun, pliss cari gerai yang ok2… utk langkah keselamatan… <--- alamak, camna ai nak try test eskrem durian asli di tepi2 jalan???

7) airport tax

300px-Bandung-airport

alamak duit da abis

haaa, tuan2 dan puan2… silalah simpan duit utk airport tax siap2… dalam Rp 75,000 seorang… jangan nanti, terpaksa pose2 kat airport, x leh nak balik msia, sebab duit utk bayar tax da abis… terpaksa call kedutaan msia… masuk paper HMetro… “Akibat Tamak, Hidup Merana” <--- paper HMetro kan sangat2 sadis headline nye… hahhahaa….

ermmm, ada gak yang suh prepare duit2 selit di airport… perlukah??? sampai 100,000 tu… uih, x mo la… nanti kte tgk, bagaimana kesnya kalo tiada duit selit2 diberi… adakah berbeza… ataupun sama…

jadinya, x saba pun ada… takut pun ada… x saba sebab nak belibelah… takut sebab suma plan sendiri… hu3…

mood:~ok, masa utk packing brg2…~

2 comments:

cik fara @ fanadz said...

wah~nak beli brownies kartika sari jugak~~eksaited ni.kitorg hari jumaat tu insyaAllah merayap di FO.menghabiskan FO di jln riau n dago.kalau ade rezeki, jumpela.hihi.

shukrin farahdiba @ ceklala said...

nk kim biskut cheese yg topek beli aritu..sodap!eh bile u g?